Rots en Water Het Roesink in Deventer 10/10

20 februari 2018

Vandaag vond alweer de 10e les plaats, Rots en Water op ‘Het Roesink’ in Deventer, tevens openbare Daltonschool in Deventer. Tien dinsdagen, gaf Annie Lamey, advanced trainer Rots en Water trainingen. Onder supervisie van Eric Kok, master instructor Rots en Water. De trainingen werden gegeven aan groep 5/6 en groep 7/8.

Rots en Water is een psychofysieke training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Steekwoorden in het proces zijn:
–      Rots en Water voor de leerlingen in de gymzaal,
–      Reflectie en transfer in de klas middels het werkboek
–      De ouders bij het proces betrekken, zoals een ouderavond en een wekelijkse update in          de nieuwsbrief van school.

Vandaag vond de 10e les plaats.

Les 10 Rots en Water / bedreigende groep en tunnel of Love
Tijdens deze laatste les hebben we de proef op de som genomen. We hebben langs een groep pesters gelopen en dat voelde bijna echt aan. Niet leuk natuurlijk, maar met de Strandhouding voelde je je sterk genoeg om het toch te doen. Het applaus, de high fives en de Tunnel of Love gaven je na afloop een heel sterk gevoel. Je kunt echt trots op jezelf zijn! Tijdens de diploma uitreiking kreeg je een cadeautje met een belangrijke boodschap: ‘Alles wat je nodig hebt, heb je altijd al bij je.  Zoals voeten om sterk op te staan of een hoofd om te kiezen tussen een Rotsactie en een Wateractie.

Groep 7/8 slaat het plankje door. Het plankje staat voor het symboliek: dit plankje betekent dat je je eigen weg kunt gaan, ondersteund door een positieve overtuiging en zelfbeeld. Een weg die soms moeilijk is want veel beslissingen zijn zo moeilijk omdat jij ze zelf en  alleen moet nemen. Wat een overtuiging, blijdschap, ontlading en zelfvertrouwen explodeerde er bij het doorslaan van het plankje. Maar ook door de tunnel of Love te lopen.

Een prachtig proces heeft zich vandaag voortgezet.  Veelal noemden de leerlingen in de evaluatie ‘KRACHT en TUNNEL OF LOVE’.

Prachtige ervaring en ‘diamanten’om voor het leven mee te nemen. 

Leerlingen, ouders, leerkrachten en directie hartelijk dank voor jullie fijne samenwerking

Meer informatie over het programma kunt u lezen op
www.rotsenwater.nl
www.wktraining.nl, de website van trainer Eric Kok
www.CreateYourOutlines.nl de website van trainer Annie Lamey

 

                        

                       

                      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *