Rots en Water Het Roesink in Deventer 5/10

16 januari 2018

Vandaag vond de 5e les plaats, Rots en Water op ‘Het Roesink’ in Deventer, tevens openbare Daltonschool in Deventer. Tien dinsdagen, geeft Annie Lamey, advanced trainer Rots en Water trainingen. Onder supervisie van Eric Kok, master instructor Rots en Water. De trainingen worden gegeven aan groep 5/6 en groep 7/8.

Rots en Water is een psychofysieke training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Steekwoorden in het proces zijn:
–      Rots en Water voor de leerlingen in de gymzaal,
–      Reflectie en transfer in de klas middels het werkboek
–      De ouders bij het proces betrekken, zoals een ouderavond en een wekelijkse update in          de nieuwsbrief van school.

Vandaag vond de 5e les plaats. Er zullen nog 5 lessen volgen.

Les 5
Vandaag hebben we Rots en Water op het schoolplein uitgeprobeerd. We hebben ervaren dat je met Rots, bots en misschien wel zelfs ruzie krijgt maar ook dat het veel langer duurt om op je plaats van bestemming te komen. Op  de Watermanier lopen gaat sneller, mensen vinden je aardiger, en je maakt meer vrienden. Rots doet pijn en Water is fijn.

Herkenning / transfer bij Rots of Water lopen in de drukke winkelstraat of in de schoolgangen waar tientallen leerlingen doorheen moeten? Gaat dit met irritatie en of Rots gepaard of gaat dit vriendelijk en op een Water manier?  Er werden mooie persoonlijke ervaringen gedeeld waarbij de leerlingen zichzelf prima een spiegel durfden voor te houden. We spreken dan ook van zelfbewustzijn van de leerlingen.

Een mooi proces heeft zich vandaag voortgezet.

Prachtige ervaring om op verder door te bouwen. 

Tot de volgende les waar we verder zullen bouwen aan ons proces,
les 6 De zelfverdedigingshouding

Meer informatie over het programma kunt u lezen op
www.rotsenwater.nl
www.wktraining.nl, de website van trainer Eric Kok
www.CreateYourOutlines.nl de website van trainer Annie Lamey

 z   

Oefening: Piramide bouwen
Leerlingen leren over rolverdeling, inzetten van de juiste kracht en kwaliteit op de juiste plek, balans en het besef dat iedereen even belangrijk is in een groep.

 

Oefening: Ijzeren vinger
Gegrond met je voeten vast aan de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *