Rots en Water / Boksen moeder & dochter

30 augustus 2015

Gezinstraject; ouder en kind training op maat. Een hele leuke en zeer geslaagd traject met een hoop rendement, hoe mooi is dat?!

Jisca kwam samen met moeder op intake met een hulpvraag n.a.v. een vervelende ervaring wat haar was overkomen. Meer weerbaarheid ontwikkelen waarbij we boksen als middel inzetten was er één. Onze doelen: meer weerbaarheid ontwikkelen en ervaren van eigen kracht zijn zonder meer ruim behaald. Jisca kwam als een ‘grijze muis’ op intake waarbij haar lichaamshouding duidelijk verslagenheid uitstraalde. Door de persoonlijke trainingen waarbij moeder ook meedeed maakte Jisca per training grote sprongen. Allerbelangrijkste is dat moeder en dochter plezier beleefden aan het boksen, plezier is het allerbelangrijkste om tot leren te komen. Mocht dit net boksen zijn waarbij Jisca de techniek snel oppakte maar hierbij dit ook wist te transformeren naar het dagelijks leven.

Middels de methode Rots en Water wat een psychofysieke training is waarbij lichaamsbewustzijn een grote rol speelt wist Jisca ook de rode draad hiervan te vertalen naar het dagelijks leven.

Eindresultaat:
Jisca loopt weer met rechte schouders, borst naar voren, kijkt met zekerheid de wereld in, staat letterlijk weer stevig gegrond en geaard met beide voeten op de grond, weet de technieken in te zetten wanneer nodig en bovenal zit ze lekker in haar vel, het allerbelangrijkste!! Een sterke meid die op haar toekomst is voorbereidt.

Jisca en moeder gaan nu samen ook op ladies boxing bij Wenter Sports, hoe gaaf is dat?!

Vanzelfsprekend kan Jisca haar ervaring het beste beschrijven, geweldig dat deze TOPPER dit met ons wil delen!!

Jisca Veenhuis aan het woord
Toen ik voor het eerst bij Annie kwam ging het totaal niet goed met mij. Ik had een nare periode achter de rug. Ik durfde niet alleen over straat en zelfs mijn gordijnen deed ik niet los.
Mijn moeder stelde mij voor om contact op te nemen met Annie. Annie stelde voor om te gaan boksen in combinatie met Rots en Water. Mijn moeder wou zelf ook meegaan en ze deed ook altijd mee met de privé trainingen boksen.
Na elke training ging het beter, ik leerde elke keer iets meer en ik durfde elke keer meer dingen.
In de trainingen hadden we het over hoe je zelfverzekerder overkomt en wanneer je je grenzen aangeeft, maar vooral over het feit dat ik sterk ben en dat ik niet bang hoef te zijn.
Ook waren we natuurlijk heel sportief bezig en we hebben ook veel geleerd over boksen en technieken die daar aan te pas komen. Soms waren we natuurlijk helemaal kapot want boksen doe je niet zomaar even maar ik vond het heerlijk.
Ik heb meer dan veel geleerd van Annie. Mijn grootste angst is juist mijn sterkste punt.
Als eerste gingen mijn gordijnen los en na de derde of vierde training fietste ik zelfs alleen naar school. Ik was zo verbaasd over hoe snel alles ging en hoe sterk ik me voelde.

Ik merkte dat ik steeds beter met confrontaties omging en ik maakte me minder zorgen.
Zo kwam ik ook een jongen van mijn zaak tegen en ik had verwacht dat ik weg zou RENNEN maar in plaats van wegrennen keek ik hem recht in de ogen aan en liep ik door alsof er niks aan de hand was. Ik liep weg in de “strandhouding” dat heb ik van Annie geleerd. Schouders naar achter zo van: “kom maar” Ik zag dat het hem wel iets deed, hij is natuurlijk pissig dat hij is aangeklaagd maar hij weet dat hij fout bezig is geweest.
Ik weet nu dat ze mij niet meer te pakken krijgen want ik ben sterker dan hun en ik kan mezelf verdedigen als dat nodig is. Ik ben niet bang meer.

IMAG2506

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *