Boksend Opvoeden Coaching

Het programma Boksend Opvoeden voor jong en oud
Boksen is meer dan alleen sport. Boksen kan als geen andere sport een bijdrage leveren aan de maatschappij. In de eigenheid van de bokssport zitten waarden verankerd die bij kunnen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen. Beoefening van boksen stimuleert de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect.

Begeleiding-/ coachplan voor jong en oud
In de coaching stellen we in de intake een fysiek, mentaal of emotioneel doel waarmee we je hulpvraag  kunnen beantwoorden. Eind van ons traject zullen we deze doelen evalueren.

Hoe ziet de coaching eruit?
Intake eventueel met ouder(s)/verzorger(s), 5 trainingen en een evaluatie.
Certificaat Boksend Opvoeden.

Pedagogisch stappenplan
Door preventief handelen wordt ervoor gezorgd dat escalaties en conflicten zoveel mogelijk worden voorkomen. Er worden duidelijke regels en grenzen gesteld die vooraf met jullie kind of de leerlingen worden besproken. We maken eventueel gebruik van het pedagogisch stappenplan. Stappen inzetten is een andere uitleg voor handelen en begrenzen van ongewenst gedrag, in een gezin of in de klas.

Leskaarten: emotie- en hartslagkaarten
De leskaarten: emotie- en hartslagkaarten waarbij spanning in verschillende percentages herkent kan worden bij jullie kind, leerling  of jezelf. Erg belangrijk of je eigen spanning herkent. Spanning herkennen in je lijf en hierop reageren. Het herkennen van spanning in 4 percentages:  25- 50- 75- 100%. Hoe en wanneer reageer ik op mijn lijf waardoor ik mijzelf kan beheersen. Dit door mij ‘te gronden, focussen en mijn ademhaling te reguleren’. De transfer maken van het ervaren van je hartslag in de training met boksspellen en boksoefeningen. En vervolgens de koppeling maken in het dagelijks leven als je getriggerd of uitgedaagd wordt. Bewust zijn van je triggers en hierop reageren waardoor zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn groeit. Daarnaast leert het kind of de leerling een basisemotie hieraan te koppelen. Leer de regie te nemen over je leven met het unieke programma Boksend Opvoeden.

Geheugensteunkaarten
De emoties en hartslagen staan ook op de geheugensteunkaarten. Deze praktische geheugensteunkaartje kan b.v. in je portemonnee, zak of telefoonhoes.

Traject coaching
*Intake
*5 trainingen
*Evaluatie

Meer informatie over Boksend Opvoeden, ga naar de webstie: http://www.boksendopvoeden.nl