Rots en Water Het Roesink in Deventer 9/10

13 februari 2018

Vandaag vond de 9e les plaats, Rots en Water op ‘Het Roesink’ in Deventer, tevens openbare Daltonschool in Deventer. Tien dinsdagen, geeft Annie Lamey, advanced trainer Rots en Water trainingen. Onder supervisie van Eric Kok, master instructor Rots en Water. De trainingen worden gegeven aan groep 5/6 en groep 7/8.

Rots en Water is een psychofysieke training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Steekwoorden in het proces zijn:
–      Rots en Water voor de leerlingen in de gymzaal,
–      Reflectie en transfer in de klas middels het werkboek
–      De ouders bij het proces betrekken, zoals een ouderavond en een wekelijkse update in          de nieuwsbrief van school.

Vandaag vond de 9e les plaats. Er zal nog 1 les volgen.

Les 9 Rots en Water verbaal of fysiek
Ook als je met anderen praat kun je Rots en Water gebruiken. In de Waterhouding kun je rustig naar anderen luisteren, ze aankijken en uit laten praten, en je eigen zegje doen. Iedereen voelt zich op deze manier gewaardeerd. Soms gebeurt het dat iemand niet naar jou luistert, rare dingen zegt, en soms ook te dichtbij komt. Dan moet je overschakelen naar de Rotshouding. je gaat dan sterk staan, ademt uit, brengt jouw hand met uitgespreide vingers naar het hart van die ander, en zegt ‘stop, dit wil ik niet’. En dit alles zonder zelf boos te worden. Dat is de truc!

Leerlingen oefenen o.a. in groepsverband verschillende stoot- en weringstechnieken. Samen elkaars kracht ervaren en samen elkaar sterker maken. Samen ervaren en samen beleven. Dit alles in de veiligheid en voorspelbaarheid. Wat een geweldige energie hadden de leerlingen vandaag, op en top genieten!

Een mooi proces heeft zich vandaag voortgezet. Leerlingen die meer lichaamsbesef ervaren en besef van hoe sterk ze fysiek en mentaal kunnen zijn met het toepassen van zelfbeheersing.  Veelal noemden de leerlingen in de evaluatie ‘energie’.

Prachtige ervaring en ‘diamanten’om op verder door te bouwen. 

Tot de volgende les waar we verder zullen bouwen aan ons proces.
les 10  Rots en Water Grenzen

Meer informatie over het programma kunt u lezen op
www.rotsenwater.nl
www.wktraining.nl, de website van trainer Eric Kok
www.CreateYourOutlines.nl de website van trainer Annie Lamey

Rots en Water Gezin uit de praktijk #1

12-02-2018

Rots en Water is een training waarbij fysieke en mentale oefeningen worden aangeboden, ook wel een psychofysieke training. Het vergroten van je zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie. Bovenal meer weerbaarheid ontwikkelen door Rots en Water aan te bieden met verschillende thema’s zoals intuïtie.

Intuïtie intern waarschuwingssysteem. Train en oefen je intuïtie, en krijg meer zelfgevoel en grensbesef. We kennen het allemaal dat we achteraf zeggen; ‘had ik maar of ik had al zo een voorgevoel’. Herken en ontwikkel je zelfgevoel en grensbesef.

Deze Kanjer heeft dit getraind en ging de uitdaging met zichzelf aan. Een sterk eigenschap van deze kleuter is lef. Hij heeft zich laten uitdagen door deze oefening in beweging te doen. Dan wel door de aangeboden oefening en opdracht met veel dynamiek, spel en uitdaging. Een zeer levendig jongen van 6 jaar. Bomvol positieve energie wat veelal door de hele ruimte wil stuiteren. Deze Kanjer weet vandaag in de aangeboden oefening zich te focussen, gronden en steeds zijn rustcentrum te pakken ‘centreren’. Hij liep eerst de route meerdere keren met open ogen en vastgestelde opdrachten. Vervolgens liep hij dezelfde route met een geblindeerde bril. Geweldig hoe deze Kanjer zijn intuïtie test en zelfvertrouwen ontwikkeld.

Gedurende de training is er ruimte om ouders interventies te geven die in het gezin toegepast kunnen worden. Daarnaast het maken van concrete afspraken waardoor planmatig op trajectbasis korte- en langetermijndoelen verwezenlijkt kunnen worden.

Rots en Water Gezin, ervaringsleren het werkt!

Meer informatie over Rots en Water gezin: Rots en Water gezin 
Klanten die u voorgingen: Referenties

Annie Lamey

Rots en Water Gezinuit de praktijk #1Rots en Water is een training waarbij fysieke en mentale oefeningen worden aangeboden, ook wel een psychofysieke training. Het vergroten van je zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie. Bovenal meer weerbaarheid ontwikkelen door Rots en Water aan te bieden met verschillende thema’s zoals intuïtie.Intuïtie intern waarschuwingssysteem. Train en oefen je intuïtie, en krijg meer zelfgevoel en grensbesef. We kennen het allemaal dat we achteraf zeggen; ‘had ik maar of ik had al zo een voorgevoel’. Herken en ontwikkel je zelfgevoel en grensbesef.Deze Kanjer heeft dit getraind en ging de uitdaging met zichzelf aan. Hij heeft zich laten uitdagen door deze oefening in beweging te doen. Dan wel door de aangeboden oefening en opdracht met veel dynamiek, spel en uitdaging. Een zeer levendige jongen van 6 jaar. Bomvol positieve energie wat veelal door de hele ruimte wil stuiteren. Deze Kanjer weet vandaag in de aangeboden oefening zich te focussen, gronden en steeds zijn rustcentrum te pakken ‘centreren’. Hij liep eerst de route meerdere keren met open ogen en vastgestelde opdrachten. Vervolgens liep hij dezelfde route met een geblindeerde bril. Geweldig hoe deze Kanjer zijn intuïtie test en zelfvertrouwen ontwikkeld.Gedurende de training is er ruimte om ouders interventies te geven die in het gezin toegepast kunnen worden. Daarnaast het maken van concrete afspraken waardoor planmatig op trajectbasis korte- en langetermijndoelen verwezenlijkt kunnen worden.Rots en Water Gezin, het werkt!

Geplaatst door Create Your Outlines op maandag 12 februari 2018