Rots en Water Scholen

Deze training kan preventief of met een specifieke hulpvraag ingezet worden voor alle leerjaren op scholen.

Create Your Outlines, gevestigd in Doetinchem is landelijk inzetbaar met Rots en Water.

Rots & Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes. De training is gericht op het ontwikkelen van sociale competenties en op het voorkomen en aanpakken van pestgedrag, seksueel geweld en discriminatie. Door samen te werken, te spelen en te leven worden sociale competenties ontwikkeld.

Rots & Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek (evidence based). Rots & Water leert kinderen op te komen voor zichzelf en rekening te houden met anderen. Het verschil met andere weerbaarheidsprogramma’s en anti-pestprogramma’s, is dat kinderen binnen Rots & Water ook leren werken aan hun sociale vaardigheden en zelfbeheersing.

Leerlingen worden getraind in weerbaarheid. Binnen de training worden spel en zelfverdedigingsvormen afgewisseld met momenten van zelfreflectie en het uitwisselen van ervaringen. De training van weerbaarheid gaat samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, worden in balans gepresenteerd en getraind.

De fysieke oefeningen helpen om zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie te ontwikkelen. De mentale oefeningen spelen in op de mentale kracht in mensen, om te ervaren dat je meer kunt dan je denkt! Het gaat om het inzetten van kracht (Rots) en de verbinding met de ander (Water).
Kinderen zijn na de training beter in staat ‘nee’ te zeggen. Niet alleen met hun stem, maar met name in hun houding en uitstraling.

Rots en Water voor onze kinderen en leerlingen in Doetinchem, maar ook landelijk inzetbaar.

Rots en Water bij jullie op school in Doetinchem of elders in het land?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Neem direct contact op met mij