Rots en Water Het Roesink in Deventer 4/10

09 januari 2018

Vandaag vond de 4e les plaats, Rots en Water op ‘Het Roesink’ in Deventer, tevens openbare Daltonschool in Deventer. Tien dinsdagen, geeft Annie Lamey, advanced trainer Rots en Water trainingen. Onder supervisie van Eric Kok, master instructor Rots en Water. De trainingen worden gegeven aan groep 5/6 en groep 7/8.

Rots en Water is een psychofysieke training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Steekwoorden in het proces zijn:
–      Rots en Water voor de leerlingen in de gymzaal,
–      Reflectie en transfer in de klas middels het werkboek
–      De ouders bij het proces betrekken, zoals een ouderavond en een wekelijkse update in          de nieuwsbrief van school.

Vandaag vond de 4e les plaats. Er zullen nog 6 lessen volgen.

Les 4 Ademkracht
In deze les zijn we verder gegaan met ademkracht. We hebben weer de kia-wave gedaan. Ki staat voor energie en Ai betekent harmonie. De kiai wordt om een aantal redenen gebruikt. Hij versterkt de fysieke kracht omdat hij gepaard gaat met explosieve uitademing. Hij versterkt de mentale kracht enorm. want je toont je kracht en onverzettelijkheid mee, je treedt naar buiten (explosie) in plaats van dat je in je schulp kruipt (implosie). Kia-wave met naam en hobby uitbeelden, zo leer jij de anderen in de klas beter kennen, en de klas jou. In het Chinees Bokstornooi heb je met verschillende partners gespeeld en gemerkt dat je steeds beter wordt in het afwisselen van Rots- en Wateracties.

Je adem is je beste vriend, die heb je altijd bij je!

Een mooi proces heeft zich vandaag voortgezet.

In de evaluatie bij de leerlingen noemden zij het woord veelal ‘ADEMKRACHT & KIA’. Prachtige ervaring om op verder door te bouwen. 

Tot de volgende les waar we verder zullen bouwen aan ons proces, les 5 Rots en Water op het schoolplein

Meer informatie over het programma kunt u lezen op
www.rotsenwater.nl
www.wktraining.nl, de website van trainer Eric Kok
www.CreateYourOutlines.nl de website van trainer Annie Lamey

 

                   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *