Rots en Water Het Roesink in Deventer 8/10

06 februari 2018

Vandaag vond de 8e les plaats, Rots en Water op ‘Het Roesink’ in Deventer, tevens openbare Daltonschool in Deventer. Tien dinsdagen, geeft Annie Lamey, advanced trainer Rots en Water trainingen. Onder supervisie van Eric Kok, master instructor Rots en Water. De trainingen worden gegeven aan groep 5/6 en groep 7/8.

Rots en Water is een psychofysieke training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Steekwoorden in het proces zijn:
–      Rots en Water voor de leerlingen in de gymzaal,
–      Reflectie en transfer in de klas middels het werkboek
–      De ouders bij het proces betrekken, zoals een ouderavond en een wekelijkse update in          de nieuwsbrief van school.

Vandaag vond de 8e les plaats. Er zullen nog 2 lessen volgen.

Les 8 De Waterhouding
Het Waterkasteel is wat echter en eigenlijk ook sterker dan het Rotskasteel, maar ook wel een heel stuk moeilijker. Als iemand tegen je aanduwt geef je gewoon een beetje mee, je stapt opzij en ademt weer rustig uit om sterk te staan. Je voelt je als een duikelaar. die niet is om te duwen. Bij pesterijtjes kun je anderen rustig aankijken en zelfs bij je vandaan duwen als ze te dichtbij je komen. Het Waterkasteel ziet er heel stoer en rustig uit, en zo voel jij je ook. Tijdens het Chinees kleven hebben de leerlingen geleerd om Rots en Water af te wisselen. Chinees kleven ook wel ‘praten zonder woorden’ oftewel fysieke communicatie.

Oefeningen om je ademkracht, focus en teamwork te oefenen is vandaag prima aanbod gekomen. Prima inzet met veel plezier van de leerlingen. Geweldig als alle teams het pingpongballetje in het hoedje weten te blazen. Focus & teamwork en bovenal groei van hun zelfvertrouwen.

Een mooi proces heeft zich vandaag voortgezet. Leerlingen die leren zich steeds meer te concentreren, hun ademkracht te reguleren en samen te werken.  Veelal noemden de leerlingen in de evaluatie ‘samenwerken’.

Prachtige ervaring en ‘diamanten’om op verder door te bouwen. 

Tot de volgende les waar we verder zullen bouwen aan ons proces,
les 9 Rots en Water in verbale confrontatie

Meer informatie over het programma kunt u lezen op
www.rotsenwater.nl
www.wktraining.nl, de website van trainer Eric Kok
www.CreateYourOutlines.nl de website van trainer Annie Lamey

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *