Rots en Water Het Roesink in Deventer 9/10

13 februari 2018

Vandaag vond de 9e les plaats, Rots en Water op ‘Het Roesink’ in Deventer, tevens openbare Daltonschool in Deventer. Tien dinsdagen, geeft Annie Lamey, advanced trainer Rots en Water trainingen. Onder supervisie van Eric Kok, master instructor Rots en Water. De trainingen worden gegeven aan groep 5/6 en groep 7/8.

Rots en Water is een psychofysieke training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Steekwoorden in het proces zijn:
–      Rots en Water voor de leerlingen in de gymzaal,
–      Reflectie en transfer in de klas middels het werkboek
–      De ouders bij het proces betrekken, zoals een ouderavond en een wekelijkse update in          de nieuwsbrief van school.

Vandaag vond de 9e les plaats. Er zal nog 1 les volgen.

Les 9 Rots en Water verbaal of fysiek
Ook als je met anderen praat kun je Rots en Water gebruiken. In de Waterhouding kun je rustig naar anderen luisteren, ze aankijken en uit laten praten, en je eigen zegje doen. Iedereen voelt zich op deze manier gewaardeerd. Soms gebeurt het dat iemand niet naar jou luistert, rare dingen zegt, en soms ook te dichtbij komt. Dan moet je overschakelen naar de Rotshouding. je gaat dan sterk staan, ademt uit, brengt jouw hand met uitgespreide vingers naar het hart van die ander, en zegt ‘stop, dit wil ik niet’. En dit alles zonder zelf boos te worden. Dat is de truc!

Leerlingen oefenen o.a. in groepsverband verschillende stoot- en weringstechnieken. Samen elkaars kracht ervaren en samen elkaar sterker maken. Samen ervaren en samen beleven. Dit alles in de veiligheid en voorspelbaarheid. Wat een geweldige energie hadden de leerlingen vandaag, op en top genieten!

Een mooi proces heeft zich vandaag voortgezet. Leerlingen die meer lichaamsbesef ervaren en besef van hoe sterk ze fysiek en mentaal kunnen zijn met het toepassen van zelfbeheersing.  Veelal noemden de leerlingen in de evaluatie ‘energie’.

Prachtige ervaring en ‘diamanten’om op verder door te bouwen. 

Tot de volgende les waar we verder zullen bouwen aan ons proces.
les 10  Rots en Water Grenzen

Meer informatie over het programma kunt u lezen op
www.rotsenwater.nl
www.wktraining.nl, de website van trainer Eric Kok
www.CreateYourOutlines.nl de website van trainer Annie Lamey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *