Rots & Water


www.rotsenwater.nl

 

Weerbaarheid
Rots & Water
Mijn begeleiding en coaching is gebaseerd op de methode Boksend Opvoeden of  Rots en Water.

Rots & Water, een psychofysieke training voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen, voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ, voor teams en groepen. Rots & Water, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding en coaching. Het programma kan worden beschouwd als een weerbaarheids -programma, agressieregulatie en anti-pestprogramma.

Door het aangeboden onderwijs van de spel- en oefenvormen waarbij lichaamsbewustzijn een grote rol speelt, is het meteen een methode waarbij men ervaringsgericht leert.

Iedereen heeft zowel Rots als Water in zich

  • Rots staat voor stevigheid, weten wat je wilt, maar kan ook zijn: starheid en te heftige reacties in conflictsituaties.
  • Water staat voor communicatief, inleven, onderhandelen, maar kan ook zijn: te meegaand, geen grenzen kunnen stellen.

Beide begrippen hebben hun sterke en minder sterke kanten. De kracht van de methodiek is het kunnen schakelen tussen Rots en Water en beiden in te kunnen zetten in verschillende situaties. Soms is het handig om meer Rots of meer Water in te zetten.

Rots en Water, de sociale vaardigheids- en weerbaarheid training bij uitstek!!
Het trainingsprogramma richt zich op bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen om te gaan, werken en leven in een veranderende, multiculturele samenleving.

De trainingen hebben een psychofysieke invalshoek met veel fysieke oefening, mentale en soicale vaardigheden die worden geïntegreerd in de aangeboden spel en trainingsvormen. Een ervaringsgerichte training met veel plezier. Tenslotte leer je door te beleven.

Kun jij schakelen tussen de harde onwrikbare ROTShouding en de beweeglijke verbindende waterhouding? Dit kun je zowel fysiek, mentaal of sociaal toepassen.

 

Neem direct contact op met mij

 

3 thoughts on “Rots & Water

  1. Vrijdag hebben onze twee kinderen de rots en water training afgesloten. Het was een prima training met daarnaast een paar boxlessen die ze hebben gevolgd. We zijn zeer tevreden over het behaalde resultaat en kunnen de training van harte aanbevelen. Annie, dankjewel voor deze toevoeging voor de kinderen.

  2. Dankjewel Annie voor de Rots- en Waterlessen die je aan de kinderen van groep 7 van de Wilhelminaschool in Doetinchem hebt gegeven. Door jouw enthousiasme, bekwaamheid en betrokkenheid met de kinderen heb je veel kunnen bewerkstelligen. Het waren mooie lessen en we zijn benieuwd hoe de invloed op de groep en op de kinderen individueel zal zijn.

  3. Onze dochter is vorig jaar begonnen met bokslessen bij Annie, om sterker in haar schoenen te staan en duidelijker haar grenzen aan te geven. Daarnaast heeft ze de training Rots en Water afgerond, waarvan ze enorm in is gegroeid. Annie heeft veel vaardigheden en weet dat door te geven aan ander.
    We zijn haar dankbaar hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *